De technische vooruitgang zorgt ervoor dat we het leven gemakkelijker kunnen maken. Daardoor houden we meer tijd over voor leuke en nuttige dingen. In dit artikel vind je handige gadgets die je meer laten genieten van het leven.

Door: Frederique Nagtegaal

Frederique Nagtegaal is Conversation Manager bij Zembro. Op haar blogs voor WelkomLife vertelt zij verhalen uit de praktijk over hoe de Zembro bracelet helpt mensen langer gezond en zelfstandig thuis te laten wonen. Meer over Zembro bracelet en de blogs van Frederique vind je op deze pagina.

Robotstofzuiger Roomba

Stofzuigen is niet van iedereen een favoriet klusje. Nu is er Roomba: een robotstofzuiger die het werk voor je doet. Roomba is zelfs aan te zetten als je niet thuis bent, namelijk via de smartphone app. Zo kom je thuis in een schoon huis na je vakantie, of kan je een keer ja zeggen op een leuke uitnodiging terwijl je nog moest stofzuigen.

RoboMop

De RoboMop is een iets eenvoudiger versie van de robotstofzuiger, geschikt voor harde vloeren. Deze is niet aan te sturen via een app, maar doet zijn werk rustig als je zelf ook thuis bent en de RoboMop hebt aangezet. Ook een stukje goedkoper dan de robotstofzuiger!

Automatische pillenreminder

Vergeet je wel eens je medicijnen in te nemen? Je bent niet de enige. Daarom bestaat de automatische pillenreminder. Dit is een potje waar je je pillen in kunt doen. Het potje gaat luid piepen en geeft rood licht als het tijd is voor je medicijnen. Wil je liever herinnerd worden aan je medicijnen via uw smartphone? Lees dan ons eerdere artikel over handige medicatie-apps.

Elektrische fiets

Voor wie van fietsen houdt, maar wel een beetje ondersteuning kan gebruiken, zijn er elektrische fietsen. Plus Magazine heeft dit jaar weer een aantal e-bikes getest. Lees wat anderen van de fietsen vinden in deel 1 van de test, of in deel 2.

Paraplu met alarm

De Davek Alert Umbrella is een onverwoestbare paraplu die je nooit meer kunt vergeten. Wanneer je smartphone en de paraplu een bepaalde afstand hebben gekregen, krijg je namelijk een melding op je smartphone via de gratis app. Handig voor de vergeetachtigen onder ons. De paraplu is nog in ontwikkeling en binnenkort verkrijgbaar.

Slimme waterfles

Hidrate Spark is een slimme waterfles die gloeit om je eraan te herinneren dat je meer moet drinken. Hij staat in contact met je smartphone waarop je kunt bijhouden hoeveel je hebt gedronken. Handig tijdens het sporten of lange fietstochten!

Geavanceerde thermometer

Withings Thermo is de nieuwe manier van temperatuur opmeten voor volwassenen en kinderen. Het is niet eens noodzakelijk de persoon met koorts aan te raken. Via de bijbehorende app kan de geschiedenis worden bijgehouden en ook geeft de app aan wanneer een doktersbezoek is aan te raden.

Hardloopbroek die alles meet

Ben je verslaafd aan hardlopen? Met de slimme oplossing Lumo Run kan je zonder zorgen hardlopen terwijl alle data wordt bijgehouden. De tracker is onzichtbaar in je hardloopbroek, maar meet alles.

Mobiel personenalarm

Trek je er vaak alleen op uit, maar voel je je af en toe onveilig? Of vraag je je af wat je moet doen als je een stuk bent gaan fietsen en onverhoopt ten val komt? Denk dan na over de aanschaf van een mobiel personenalarm zoals het Zembro horloge. Je staat hiermee rechtstreeks in contact met je familie of een professionele alarmcentrale. Het horloge is altijd binnen handbereik en waterdicht, dus u kunt er zelfs mee zwemmen.

Bestel vandaag nog Zembro bracelet!

Armband-assistent

Sommige mensen die alleen wonen, hebben moeite een armband vast te maken. Deze armband-assistent kan daarbij helpen. Je klemt eenvoudig één kant van de armband in het apparaat, en je hebt vervolgens nog een vrije hand om het slot dicht te maken.

Medikaart

De Medikaart is aan te vragen voor mensen die wonen in Nederland. Je kunt met een gerust hart op pad als je Medikaart in je portemonnee of tas hebt. Dit is namelijk een pasje waarop al je belangrijke gegevens vermeld staan in geval van nood, zoals:

  • je persoonsgegevens (naam, adres);
  • telefoonnummer bij noodgevallen;
  • je zorgverzekeraar, apotheek, huisarts plus telefoonnummers;
  • bloedgroep, aandoeningen en allergieën;
  • je medicijnen.

Deurbel met camera

Woon je alleen en verwacht je ’s avonds geen bezoek? Dan controleer je met deze deurbel inclusief WiFi-camera heel eenvoudig wie er voor de deur staat. Je kunt de deurbel dan eventueel ook beantwoorden via je smartphone.

Polaroid Snap

Ook Polaroid is meegegroeid met de digitale revolutie. Polaroid Snap is een digitale camera waarmee je direct foto’s kunt printen op stickerpapier. Erg leuk op vakantie of bij een familiefeestje.

Digitaal springtouw

Springen met een springtouw is één van de eenvoudigste én beste manieren om je conditie op peil te houden. Dit digitale springtouw meet het aantal sprongen en het aantal verbande calorieën.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann