Met de komst van de herfst zijn ook de spinnen weer gearriveerd. Ze bezorgen ons allemaal de rillingen, zeker als je ze in huis vindt. Hier 5 tips om spinnen buiten je huis te houden.

1. Olie & Azijn

Even een plantenspuit vullen met een van de volgende huis, tuin en keukenmiddelen en je bent al snel van het spinnenprobleem af. Spinnen kunnen niet tegen pepermuntolie, eucalyptusolie en azijn. Verdun deze met wat water en spray het op de plekken waar je de spinnen vaak tegenkomt.

2. Dicht alle kieren

Spinnen komen binnen door kieren en gaten. Het is een beetje een open deur maar om de spinnen voor te zijn, doe je er goed aan even een rondje door je huis te maken en te checken of er ergens nog gaten zitten. Ook openstaande ramen zijn de perfecte ingang voor spinnen. Een horretje ervoor doet wonderen.

3. Tabak

Rokers hebben een voordeel, niet-rokers moeten even de voordelen tegen de nadelen afwegen. Spinnen haten de geur van tabak. Leg daarom wat hoopjes shag in de hoeken waar je ze tegenkomt of laat shag weken in water en spuit dit op die plekken.

4. Licht uit

Licht trekt insecten aan, insecten trekken spinnen aan. Het kan al heel veel schelen om de lichten niet onnodig aan te houden (terwijl de ramen open staan). Hoe minder insecten er in huis zijn, hoe minder er voor spinnen te halen valt.

5. Poes

Katten zijn niet alleen leuk gezelschap, maar ook excellente spinnenjagers. Een pluizige viervoeter in je huis is de perfecte partner in de strijd tegen spinnen.

 

Bron: Telegraaf.nl / Foto: Pexels

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann