Zuurkool, hutspot, andijvie en boerenkool zijn niet de enige stamppotten. Probeer deze bloemkoolstamppot maar eens.

Ingrediënten (2 personen)

  • 500 gram aardappelen
  • 1 kleine bloemkool
  • 100 gram gegrilde paprika (koeling, zonder zout)
  • 2 tomaten
  • stukje ui
  • 200 gram rundertartaar
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • ± 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Breng de aardappelen in weinig water aan de kook.
  2. Maak de bloemkool schoon en verdeel de groente in roosjes.
  3. Voeg na 5 minuten koken de bloemkoolroosjes toe aan de aardappelen. Kook dit verder gaar.
  4. Snijd de gegrilde paprika klein.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Snijd het stukje ui fijn.
  7. Maak de tartaar aan met wat tomaat, de ui en wat peper.
  8. Vorm er kleine balletjes van en bak ze in de hete margarine bruin.
  9. Voeg de rest van de stukjes verse tomaat en wat water toe en stoof de balletjes gaar.
  10. Giet de gare aardappelen en bloemkool af en stamp dit klein.
  11. Maak er met de hete melk en de gegrilde paprika een grove puree van.
  12. Geef de balletjes er bij.

Ingrediënten over?

Gegrilde paprika:
Bewaar gegrilde paprika’s na het openen van de verpakking nog maximaal 2 dagen in de koelkast.
Gebruik een schone vork om ze uit de verpakking te nemen, dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Gebruik gegrilde paprika’s op brood of in een salade.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 500 kcal
Eiwit: 35 gram
Koolhydraten: 55 gram
Waarvan suikers: 10 gram
Vet: 15 gram
Waarvan verzadigd vet: 4 gram
Vezels: 10 gram
Zout: 0,4 gram

[Bron: Voedinsgcentrum/Foto: Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann