Vorige week vroeg ik je of je het eerlijk vond dat je beloond zou worden als je gezond leeft. Eigenlijk valt de volgende vraag in dezelfde categorie. Moeten de kosten voor een sportblessure gedragen worden door de verzekering? Als je veel sport, hoor ik hier waarschijnlijk direct een ja. Als je dit niet doet, hoor ik je zeggen: ‘waarom zou ik daar aan meebetalen ze wilden toch zelf sporten?’

Interessant in deze discussie is natuurlijk het feit of sport gezond is. Ik zeg volmondig ja. Ik ben ervan overtuigd dat sport bijdraagt tot een betere kwaliteit van leven. Ik ben er ook van overtuigd dat als mensen regelmatig sporten, de weerstand toeneemt waardoor ze uiteindelijk minder ziek zullen zijn. Natuurlijk komen sportblessures voor en kunnen deze heel vervelend zijn, maar aan de andere kant zal de geblesseerde zorgen dat hij heel snel weer op de been is. Niets is namelijk zo vervelend om, als je dit gewend bent, niet lekker te kunnen sporten. Overigens, zo leert de ervaring, zijn geblesseerde sporters bijna altijd bereid om andere werkzaamheden te verrichten als zij door de opgelopen blessure hun eigen taak niet kunnen vervullen.

Minder ziek zijn, betekent uiteindelijk minder kosten. Iets wat we toch graag met z’n allen zouden willen zien, toch? En de kosten, dat is juist waar het continu over gaat in deze tijd. Hoe kunnen we de kosten voor de zorg beperken. Juist ….. dat hoef ik niet uit leggen. Het is veel duurder om de kosten die een ongezonde levensstijl met zich mee brengen te vergoeden dan af en toe de kosten van de sportblessure te vergoeden.

Ik ben benieuwd hoe jij hier naar kijkt. Ben jij van mening dat de geblesseerde zelf voor hun kosten opdraaien of ben je een andere mening toegedaan. Ik hoor het graag.

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann