Een eetbare bakvorm van paprika. Hier vrolijk je iedere maaltijd mee op.

Ingrediënten (4 personen)

  • 1 paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • Takje peterselie

Bereiding

  1. Was de paprika en snijd van de paprika 4 ringen van ongeveer 1 centimeter dik.
  2. Verwarm de olie in een koekenpan. Leg een paprikaring in de koekenpan.
  3. Laat deze een beetje warm worden en breek boven iedere ring een ei. Doe dit voorzichtig zodat de dooier heel blijft.
  4. Bak het geheel op laag vuur met een deksel op de pan tot het ei gaar is.
  5. Breng eventueel op smaak met wat peper en klein geknipte peterselie.

Ingrediënten over?

Eieren:
Bewaar eieren in de doos in de koelkast met de punt naar beneden. Op de verpakking staat de houdbaarheidsdatum. Als de houdbaarheidsdatum is verstreken, zijn eieren hardgekookt of goed doorbakken nog prima te gebruiken.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 95 kcal
Eiwit: 6 gram
Koolhydraten: 1 gram
Waarvan suikers: 1 gram
Vet: 7 gram
Waarvan verzadigd vet: 2 gram
Vezels: 1 gram
Zout: 0 gram

[Bron: Voedingscentrum]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann