Asperge is deze maand (mei) een seizoensproduct. Deze lekkere aspergesoep past dus prima bij deze tijd van het jaar. Je zet dit voorgerecht bovendien in een handomdraai op tafel.

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram groene asperges
  • 4 dl groentebouillon met minder zout
  • 4 sneetjes bruin stokbrood
  • ½ teentje knoflook
  • 2 theelepels olie
  • 8 blaadjes basilicum
  • Nootmuskaat
  • 2 eetlepels bulgaarse, magere yoghurt

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukjes. Kook de asperges in ca. 8 minuten in de groentebouillon gaar.
  2. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflook en druppel er wat olie over. Rooster het brood onder de grill of in een grillpan bruin.
  3. Houd een paar mooie kopjes van de asperges achter. Pureer de rest met de helft van de basilicum in de keukenmachine of met een staafmixer.
  4. Warm de soep goed door en maak hem op smaak met peper en wat nootmuskaat.
  5. Verdeel de soep over 2 borden en garneer met de stukjes asperge, de rest van de basilicum en een schepje yoghurt. Geef de crostini er bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht tofu met witte wijnsaus, gekaramelliseerde prei met sjalotten en aardappelpuree

Ingrediënten over?

Yoghurt:
Gooi yoghurt niet direct weg na het verlopen van de THT-datum. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen.
Rasp een halve komkommer en pers een teentje knoflook uit. Roer er yoghurt door voor een snelle tzatziki. Eet de tzatziki als saus bij een warme maaltijd of met brood.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 115 kcal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 15 gram
Waarvan suikers: 3 gram
Vet: 4 gram
Waarvan verzadigd vet: 1 gram
Vezels: 2 gram
Zout: 0 gram

 

[Bron: Voedingscentrum/Foto Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann