Een reis naar het Noorderlicht is voor veel Nederlanders de ultieme droomvakantie, zo blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door reviewsite Zoover. Met een vijfde van de stemmen werd het eerste in de poll. Met een cocktail in de hand op het Caribische strand liggen werd met 19 procent de tweede keuze. Er is natuurlijk niets fijner dan lekker van de zon genieten op een prachtige strandlocatie!

Wil jij ook eens in je leven het Noorderlicht bewonderen? Je kunt het Noorderlicht alleen zien als het donker is en dan ook alleen op bepaalde plaatsen. Het bijzondere eraan is dat het iedere keer weer anders is, op de ene plaats is het Noorderlicht groen maar het kan ook paars of blauw zijn. Vandaag op WelkomLife de top vijf van plekken waar dit natuurwonder het beste te aanschouwen is.

1. Spitsbergen in Noorwegen

In heel Noorwegen kun je in principe het Noorderlicht zien, maar wil je een grote kans maken, dan zijn de Spitsbergen eilanden (Svalbard) in het noorden een aanrader. Deze eilanden liggen een heel stuk van de kust van het Scandinavische vasteland en de kans om het licht te zien is in de winterperiode behoorlijk groot. Het is op de eilanden van Spitsbergen niet heel erg koud, maar wel dik onder nul. Je komt hier vooral voor de rust, de natuur en natuurlijk Aurora Borealis. Ook Tromsø in het noorden van Noorwegen is overigens een populaire bestemming om dit natuurverschijnsel te zien.

2. Kakslauttanen in Finland (Fins Lapland)

Ook in Finland zit je qua geografische ligging goed om het Noorderlicht in de wintermaanden te kunnen zien. Een van de meest bijzondere plekken om dat te doen is in Kakslauttanen. In het noorden van Finland, in Fins Lapland, ligt de wintersportbestemming Saariselkä. Niet ver daar vandaan liggen in de bossen de bijzondere Kakslauttanen iglo’s verscholen. Het dak van deze iglo’s is van glas, waardoor je liggend in je eigen ‘huisje’ kunt genieten van het bijzondere natuurverschijnsel!

3. In de hottub in IJsland

Op IJsland is er nagenoeg geen sprake van luchtvervuiling, de lucht is hier super schoon. En precies daarom is IJsland een van de mooiste plekken om het Noorderlicht te kunnen zien, want hoe schoner de lucht, hoe beter je het ziet. IJsland is een bestemming waar je niet stil blijft zitten, een roadtrip is een van de beste manieren om IJsland te ontdekken. Er is dus niet één plek waar je moet stoppen om ervan te genieten, maar zoek tijdens je roadtrip zelf een mooi plekje uit, dat hoeft hier namelijk geen probleem te zijn.

Maar er zijn natuurlijk nooit garanties dat je het ook écht zult zien. Daarom is het een goed idee om iets andere te doen terwijl je erop wacht. Lekker ontspannen in de hottub bijvoorbeeld!

4. Aurora Sky Station in Zweden (Zweeds Lapland)

Na Noorwegen, Finland en IJsland mag natuurlijk Zweden ook niet ontbreken in dit rijtje. Veel mensen denken dat Lapland alleen in Finland ligt, maar dan mis je toch echt een prachtig deel van Zweden (misschien wel het mooiste deel!). Speciaal voor iedereen die in Zweeds Lapland het Noorderlicht wil zien is er in Abisko het noorden het Aurora Sky Station gebouwd.

Het is er de perfecte plek voor, omdat het hier nagenoeg altijd onbewolkt is. Vanuit het Abisko Bergstation kun je met een stoeltjeslift naar het Aurora Sky Station, waar je lekker kunt eten en tegelijkertijd kunt genieten van de mooiste lichtshow op aarde.

5. Yellowknife in Canada

Nu lijkt het misschien alsof er alleen maar Europese landen zijn waar je van deze natuurlijke lichtshow kunt genieten, maar dat is natuurlijk niet waar. Er zijn nog veel meer landen, zoals Groenland en Schotland, maar ook in Canada heb je geluk. Een mooie en leuke plek in Canada is Yellowknife, in de Canadese provincie Northwest Territories, een stadje waar voornamelijk eskimo’s wonen. Je vermaakt je in Yellowknife in de winter met hondensledetochten, wandelingen en vissen, maar zodra het donker wordt komt ook hier het Noorderlicht tevoorschijn. Er is hier nauwelijks sprake van neerslag of bewolking, bijna iedere nacht is helder. De perfecte plek dus!

Bron: TravelValley / Foto: Noel_Bauza

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann