Reizigers vinden in de provincie Friesland de beste hotels tegen de laagste vergoeding.

 

Dit blijkt uit gegevens van hotelvergelijkingssite Trivago. Op basis van de reviews is gekeken welke hotels de beste service verlenen.

Met name in Harlingen en Sneek bieden hotels een hoge gastvrijheid tegen verhoudingsgewijs de laagst mogelijke prijs. Ook Nijmegen, Alkmaar en Amersfoort komen op nummer drie, vier en vijf, goed uit de bus.

“Het idee achter het vergelijken van hotels en overnachtingsprijzen is dat je enerzijds een hotel boekt dat van goede kwaliteit is, maar anderzijds ook dat je er niet teveel voor hoeft te betalen”, zegt Jules Dijkstra van Trivago.

Grote steden

Steden die minder goed scoren zijn vooral grote hotelsteden zoals Maastricht, Rotterdam en Den Haag. “Deze steden hebben vanwege de grotere vraag naar hotels de mogelijkheid om vaak iets hogere prijzen te vragen, ongeacht het niveau van de service.”

Amsterdam staat helemaal onderaan de lijst. “Amsterdam is verreweg de duurste hotelstad van Nederland. Hoewel de hoofdstad een behoorlijk aantal hele goede hotels heeft wordt hier tevens een relatief hoge prijs voor betaald.”

[Bron: NU.nl]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann