De stamppottijd is voorbij: het is weer lente! Kun je geen genoeg krijgen van stamppot? Probeer dan deze heerlijke lentestamppot eens!

Ingrediënten (2 personen)

  • 600 gram aardappelen
  • 100 gram doperwtjes (diepvries)
  • 200-300 gram raapsteeltjes
  • 1 klein bosje bindsla (romaine) of andere sla
  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 gram vegetarische roerbakreepjes of stukjes
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ± 150 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar. Kook de laatste minuut de doperwtjes mee.
  2. Verwijder van de raapstelen de worteltjes. Was de raapsteeltjes en de sla. Snijd de raapstelen wat kleiner en snijd de sla in smalle reepjes.
  3. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  4. Bak in 1 eetlepel van de olie de roerbakreepjes en de uienringen bruin. Bak het komijnzaad kort mee.
  5. Giet de gare aardappelen en doperwtjes af en maak er met de rest van de olie en de hete melk een puree van.
  6. Roer de groente door de puree en warm het geheel goed door.
  7. Schep de roerbakreepjes er op.

Ingrediënten over?

Vegetarische roerbakstukjes of reepjes:
Bewaar een aangebroken verpakking maximaal 2 dagen in de koelkast. Bak een restje met wat ui of champignons en eet dit op brood. Vries eventueel een rest in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 615 kcal
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 70 gram
Waarvan suikers: 8 gram
Vet: 20 gram
Waarvan verzadigd vet: 5 gram
Vezels: 15 gram
Zout: 1 gram

[Bron: Voedingscentrum]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann