Je wilt je gezondheid een boost geven of je energieniveau opkrikken, en dus slik je regelmatig een vitaminepil. Daarmee kan het echter lelijk misgaan. Uit onderzoek van het AVROTROS-programma Radar, blijkt dat bijna één op de vijf gebruikers van Vitamine B6-supplementen na gebruik gezondheidsklachten kreeg.

Uit de enquête, waar 1800 mensen aan hebben deelgenomen, blijkt dat een op de drie mensen met deze klachten dusdanig veel last had, dat zij naar de huisarts zijn gestapt. Bij 14 procent van die groep is een te hoog vitamine B6-niveau in het bloed vastgesteld.

Een te hoge dosering vitamine B6 kan mogelijk leiden tot klachten aan het zenuwstelsel, zoals tintelingen en gevoelloosheid. Vaak komen deze zenuwpijnen voor in handen en voeten, maar ook elders in het lichaam kan het zenuwstelsel hierdoor aangetast worden.

Advies Voedingscentrum

Volgens het Voedingscentrum gebruikt 40 procent van de Nederlanders supplementen. Voor de meeste mensen is dit niet nodig. Een gevarieerd voedingspatroon levert voldoende microvoedingsstoffen. Ook vitamine B6 is eenvoudige via voeding binnen te krijgen. Vitamine B6 zit in vlees, eieren, vis, brood en graanproducten, aardappelen, peulvruchten, groente, melk, melkproducten en kaas, aldus de website van het Voedingscentrum. Producten dus die bij de meeste mensen dagelijks op tafel staan.

Bestel vandaag nog de WelkomLife Health Coach!

Voor de meeste mensen is het nemen van vitamine B6 helemaal niet nodig. Ben je zelf benieuwd of je wel voldoende B6 (of andere vitaminen) binnenkrijgt? Met de WelkomLife Health Coach kan je op een eenvoudige wijze bijhouden wat je eet en hoeveel vitaminen en mineralen erin zitten. Voor slechts € 6,95 kan je een jaar lang gebruik maken van de WelkomLife Health Coach! Klik hier voor meer informatie.

Foto: Pixabay

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann