De meeste vijftigplussers (64%) zeggen te willen doorwerken tot hun pensioengerechtigde leeftijd. Een kwart van de vijftigplussers wil wel eerder stoppen met werken. Dit zijn vaker 50- tot 55-jarigen, terwijl mensen boven de 62 juist vaker door willen tot het eind. Voor velen komt de eerste AOW-uitkering later dan zij verwachten.

Een derde van de ondervraagden zegt interesse te hebben in een cursus die hen voorbereidt op het pensioen. Zij willen onder andere meer weten over veranderingen in het pensioen bij eerder stoppen met werken, de hoogte van het opgebouwde pensioen, en de gevolgen van de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd naar 67 jaar. 61% realiseert zich dat het van belang is om zich nu al te verdiepen in de financiële situatie na pensionering, om te zorgen dat men, indien nodig, tijdig kan ingrijpen.
Voor de studie zijn ruim 500 mensen ondervraagd. De meerderheid gaf aan nog niet voorbereid te zijn om nu al met pensioen te gaan. Maar ze zeiden er wel naar uit te kijken.

Bron: salarisnet.nl / Foto: WerbeFabrik

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann