Ben jij ook zo verslaafd aan internet? Veel mensen willen ook als ze op vakantie zijn graag veelvuldig contact houden met vrienden en familie. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope blijkt dat meer dan 60 procent van de vakantiegangers eerst checkt of er wifi beschikbaar is op de accommodatie voordat ze het vastleggen. Op vakantie is het gebruik van WhatsApp het meest populair.

Vooral gratis wifi is belangrijk

Zeven op de tien vakantiegangers houdt rekening met het feit of er wifi aanwezig is op de accommodatie. Daarvan geeft 72 procent zelfs aan dat het een grote tot zeer grote rol speelt. Als een accommodatie aan alles voldoet, behalve gratis wifi, dan boekt 14 procent zelfs iets anders. Meer dan de helft geeft aan in dat geval te betalen voor wifi. “Een hotel of camping zonder wifi is niet meer van deze tijd. Vakantiegangers gaan ervan uit dat er wifi is en dat het gratis beschikbaar is.” aldus Ruud Dankers van Multiscope.

WhatsApp meest populair

Negen op de tien vakantiegangers maken gebruik van internet op vakantie. Men gebruikt in de meeste gevallen (87 procent) de smartphone. De helft gebruikt ook weleens de tablet en bijna één op de drie vakantiegangers (31 procent) neemt de laptop mee op vakantie. De top 3 dagelijkse online bezigheden op vakantie zijn WhatsApp (51 procent), social media (41 procent) en de weersverwachting bekijken (39 procent).

Doorwerken tijdens vakantie

Drie op de tien vakantiegangers met een baan werkt door tijdens de vakantie. Eén op de tien doet dit zelfs dagelijks. Het gaat hierbij vooral om mails checken en beantwoorden. Van één op de vijf verwacht de werkgever dat ze bereikbaar zijn tijdens de vakantie. In negen van de tien gevallen werkt de vakantieganger op de accommodatie zelf. Deze aantallen blijven de laatste jaren stabiel.

Lease voordelig een laptop via WelkomLife

Neem jij ook je laptop overal mee naartoe? Dan heeft WelkomLife een mooie aanbieding voor je! In samenwerking met onze partner Computer Care Center biedt WelkomLife je de mogelijkheid om tegen een voordelige prijs de beste laptops in huis te halen via een leaseconstructie. Leasen biedt vele voordelen ten opzichte van kopen. Zo heb je gegarandeerd altijd een werkend apparaat in huis. Want gaat de laptop stuk, dan wordt deze meteen gerepareerd. En lukt dit niet meteen, dan ontvang je gratis een leenlaptop! Bovendien krijgt de laptop vier maal per jaar een onderhoudsbeurt waarbij ook de beveiliging weer helemaal op orde gemaakt wordt. Zo is je laptopbeveiliging altijd up-to-date en hiermee voldoe je aan de nieuwe strengere eisen van de banken voor veilig internetbankieren. Wel zo prettig!

Lease een laptop via WelkomLife!

Nieuwsgierig naar onze aanbiedingen? Kijk op deze pagina naar de drie laptops die je bij WelkomLife kunt leasen. Dit kan al vanaf € 33,95 per maand, inclusief hulp-op-afstandpakket! Met het hulp-op-afstandpakket kun je met alle vragen bij de speciale helpdesk terecht. Heb je bijvoorbeeld vragen over een programma dat op de laptop staat? Bel de helpdesk gewoon op en je wordt direct geholpen! Omdat veel computervragen en -problemen van afstand opgelost kunnen worden, wordt de laptop met je toestemming op afstand overgenomen.

Bron: Emerce / Foto: Pixabay

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann