Op 1 september begint de meteorologische herfst, daarom vandaag een hulde aan de herfst met deze paddenstoelengratin.

Ingrediënten

  • 400 gram paddenstoelen (bijv. kastanjechampignons, shiitake en oesterzwammen)
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • tijm
  • 4 eieren
  • 100 ml halfvolle melk
  • 25 gram geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakken of repen.
  3. Pel de sjalot en snijd hem klein.
  4. Fruit de sjalot in de margarine.
  5. Bak de paddenstoelen kort mee en maak dit op smaak met peper en tijm.
  6. Schep de paddenstoelen in een ovenvaste schaal.
  7. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  8. Schenk dit over de paddenstoelen. Strooi de kaas er over.
  9. Laat het gerecht in de hete oven in ca. 20 minuten stevig worden en kleuren.

Menusuggestie

Lekker met rettich-wortelsalade met rozijnen en aardappelpuree. Hiervoor heb je nodig…

  • 6 opscheplepels aardappelpuree
  • 150 gram rettich
  • 200 gram winterwortel
  • ½ perssinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 handje rozijnen

Ingrediënten over?

Geraspte kaas:
Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 260 kcal (incl. menusuggestie 595 kcal)
Eiwit: 25 gram (incl. menusuggestie 30 gram)
Koolhydraten: 4 gram (incl. menusuggestie 60 gram)
Waarvan suikers: 3 gram (incl. menusuggestie 20 gram)
Vet: 15 gram (incl. menusuggestie 25 gram)
Waarvan verzadigd vet: 6 gram (incl. menusuggestie 7 gram)
Vezels: 2 gram (incl. menusuggestie 10 gram)
Zout: 0,7 gram (incl. menusuggestie 0,9 gram)

[Bron: Voedingscentrum/Foto:Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann