Een dagje geen vlees? Dit vegetarische pastarecept kan altijd.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150-200 gram volkoren penne of macaroni
  • 50 gram walnoten
  • 250 gram roerbakgroente
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik tomatenblokjes zonder zout
  • oregano
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de penne in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Hak de walnoten grof en bak ze in een droge koekenpan goudbruin.
  3. Verwarm de olie en roerbak hierin de groente enkele minuten.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe met wat peper en oregano. Laat de saus enkele minuten pruttelen.
  5. Schep de groentesaus door de pasta en strooi de noten er over.
  6. Strooi er aan tafel wat kaas over.

Ingrediënten over?

Walnoten
Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 655 kcal
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 70 gram
Waarvan suikers: 10 gram
Vet: 30 gram
Waarvan verzadigd vet: 4 gram
Vezels: 15 gram
Zout: 0,4 gram

 

[Bron: Voedingscentrum/Foto:Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann