Sinterklaas is weer in het land. En wat is er nou lekkerder dan zelfgemaakte speculaas? Ga aan de slag met dit recept voor 8 personen.

Ingrediënten

  • 100 gram margarine of boter
  • 90 gram bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel speculaaskruiden
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ ei

Bereiding

  • Roer de margarine met de basterdsuiker en de speculaaskruiden zacht. Voeg het bakmeel en het losgeklopte halve ei toe en kneed er een deeg van. Laat het deeg voor het maken van speculaas in een speculaasplank 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Warm de oven voor op 170° C. Bestrijk de bakplaat van de oven met wat margarine.
  • Rol het deeg uit en steek er koekjes van. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op de bakplaat.
  • Bak ze in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar.
  • Maak de speculaasjes los van de bakplaat, laat ze afkoelen en neem ze van de bakplaat.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 235 kcal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 30 gram
Vet: 10 gram
Verzadigd vet: 7 gram
Vezels: 1 gram
Zout: 0,38 gram

[Bron: Voedingscentrum]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann