Het begint nu echt koud te worden. En wat is er nou lekkerder na zo’n koude, lange, donkere dag dan een heerlijke stamppot?

Ingrediënten (2 personen)

  • 600 gram aardappelen
  • 500 gram gare rode bietjes
  • 1 kleine ui
  • 3 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • azijn
  • 1 theelepel suiker
  • ca. 100 ml bouillon met minder zout
  • 1 bosuitje

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Maak de bietjes schoon en snijd ze in reepjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Verwarm de bietjes in een bodempje water met de ui, de kruidnagels, het laurierblad, wat azijn en suiker.
  5. Giet de gare aardappelen af en stamp ze fijn.
  6. Meng er de bietjes door en maak er met de hete bouillon een smeuïge stamppot van.
  7. Snijd het bosuitje in ringen en meng ze door de stamppot.

Menusuggestie

Lekker met een runderworstje. Hiervoor heb je nodig…

  • 2 runderbraadworstjes
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast

Voedingswaarden per persoon

Energie: 325 kcal (incl. menusuggestie 535 kcal)
Eiwit: 9 gram (incl. menusuggestie 25 gram)
Koolhydraten: 65 gram (incl. menusuggestie 65 gram)
Waarvan suikers: 15 gram (incl. menusuggestie 15 gram)
Vet: 2 gram (incl. menusuggestie 15 gram)
Waarvan verzadigd vet: 0 gram (incl. menusuggestie 5 gram)
Vezels: 10 gram (incl. menusuggestie 10 gram)
Zout: 0,5 gram (incl. menusuggestie 1,8 gram)

 

[Bron: Voedingscentrum/Foto: Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann