Het is weer Dierendag! Jaarlijks besteden we op Dierendag wat extra aandacht aan dieren. Niet alleen in Nederland, maar in heel de wereld staan dieren op 4 oktober centraal. Met het vieren van deze dag wil men mensen laten weten dat dieren rechten hebben en dat zij beschermd moeten worden. Ook WelkomLife draagt graag een steentje bij. En daarom geven we jullie vandaag enkele tips om je tuin diervriendelijk in te richten. Zo help je straks de dieren de wintermaanden door.

Plaats nestkastjes

Plaats nestkasten voor vogels, vlinders, bijen, egels en vleermuizen. In het oosten van Nederland kun je ook een nestkast voor steenmarters plaatsen.

Bied niet teveel voedsel aan

Bied tijdens de vorstperiode gematigd voedsel aan. Dan blijft het niet liggen en gaat het niet schimmelen, wat minder geliefde dieren aantrekt.

Plant struiken met bessen en vruchten

Plant struiken die bessen en vruchten dragen in de winter. Op de website van de Vogelbescherming zie je bijvoorbeeld een bessenkalender met welke bessen in de winter eetbaar zijn voor vogels.

Laat afgestorven planten en bladeren liggen

Zorg voor overwintermogelijkheden voor egels en eekhoorns bijvoorbeeld door takken en afgestorven planten en bladeren te laten liggen – zogenaamde takkenwalletjes en rommelhoekjes. Verspreid ook het snoeien van struiken over meerdere jaren om beschutting te behouden.

Maak verstopplekjes voor nootjes

Eekhoorns kun je helpen door ze ‘verstopplekjes’ in je tuin te laten maken voor nootjes. Als ze een verstopt nootje vergeten in de eetmomenten tijdens hun winterslaap, groeit er misschien wel een nieuwe boom in je tuin. Meer informatie over eekhoorns kun je vinden op de website van Dier en Natuur.

Bron: Dierenbescherming / Foto: Pixabay

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann