Geniet deze zomer van verse aardbeien met dit heerlijke recept!

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram aardbeien
  • Enkele blaadjes munt
  • 1 limoen
  • 2 bolletjes yoghurtijs

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon en halveer ze.
  2. Snijd de muntblaadjes in reepjes.
  3. Rasp wat dunne schilletjes van de schoongeboende limoen en pers hem uit.
  4. Meng het sap met schilletjes en de munt.en schep dit door de aardbeien.
  5. Laat de aardbeien hierin op een koele plaats marineren.
  6. Verwijder de schilletjes en serveer er een bolletje yoghurtijs bij.

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht gegrilde sardientjes, tomatensalade en volkoren stokbrood.

Ingrediënten over?

Aardbeien:
Bewaar aardbeien onafgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast. Zorg dat ze niet vochtig worden, leg ze eventueel op keukenpapier om vocht te absorberen.

Voedingswaarden per persoon

Energie: 125 kcal
Eiwit: 3 gram
Koolhydraten: 25 gram
Waarvan suikers: 20 gram
Vet: 1 gram
Waarvan verzadigd vet: 1 gram
Vezels: 3 gram
Zout: < 0.1 gram

[Bron: Voedingscentrum/Foto Pixabay]

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann